Regler

Regelsegment och Guidelines

Förhållningsregler:

§ 1 – Vi ber dig för din och hemsidans trivsel att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi värnar om yttrandefriheten men vi tillåter inte kränkningar, personpåhopp, skällsord, könsdiskriminerande, religiösa eller rasistiska uttalanden. Vi har alla ett gemensamt intresse och är grunden för den svenska communityn, tänk på det.

§ 2 – För att kvalitén på FutSveriges forum ska upprätthållas så ber vi er att följa de forumregler som finns utstakade, grundprincipen att följa är som beskrivet på §1. För att höja nivån och den gemensamma trivseln så har vi dessutom ytterligare krav

§ 3 – Trådstartaren ”TS” ska alltid ha en passande rubrik där man genom att läsa rubriken ska förstå vad ämnet handlar om.

§ 4 – Vi tolererar inte diskussioner som spårar ur till ett annat ämne än vad tråden var ämnad för att beröra. Istället finns det trådar som är till för just allmänna diskussioner.

§ 5 – Det är förbjudet att ha profilbilder som kan anses vara stötande, där gör vi en bedömning i varje enskilt fall.

§ 6 – Sök i forumet efter det du letar efter innan du lägger ut en ny tråd om ett ämne, det finns en chans att en tråd redan finns. Om det inte redan finns, se då till att posta din tråd i rätt forumkategori.

 

I forumet kan du diskutera allting som handlar om FIFA och allt av fotbollsrelaterat material m.m.                                      

Allmänna turneringsregler

§ 1 – Dessa turneringsregler är de allmänna som gäller oavsett typ av turnering.

§ 2 – Om du inte kan connecta med din motståndare så kan du behöva ändra matchningen till att söka efter människor som bor dig närmre/längre ifrån.

§ 3 – Det är strängt förbjudet att kommentera något som kan väcka anstöt i enlighet med förhållningsreglerna §1 inne på streamingtjänsterna under pågående matcher.

§ 4 – Att rapportera in fel resultat efter matcherna eller att spela på uppgjort resultat kan leda till avstängning ifall vi märker att detta är med mening.

§ 5 – Alla matcher SKA spelas med de senaste onlineuppdateringarna.

§ 6 – Custom formations, dvs egengjorda formationer är förbjudet om inget annat anges på turneringsinformationen för den specifika turneringen. All annan form av taktik är accepterad.

§ 7 – Regler: Automatiskt byte av spelare vid: Höjdbollar. Hjälp byte av spelare: Ingen. Hjälp med passningskraft: Ingen. Hjälp med passningar: Semi. Hjälp med långpassningar: Assisterad. Hjälp med crossbollar: Semi. Hjälp med lobbpassningar: Assisterad. Hjälp med räddningar: Semi. Analog spurt: På. Taktiskt försvar: På.

Kontroller: Klassisk eller egen. Matcher: 6 min/halvlek. Målvaktsklass: Världsklass. Tempo: Normal. Boll: Standard eller utefter liga. Plan: Standard. Väder: Sommar.

§ 8 – Regler kan komma att uppdateras utan förvarning, dock aldrig under pågående event.

§ 9 – Ladda alltid upp bevis vid konflikter eller skriv till admins om du misstänker fusk.

§ 10 – Inga attributes kort får tillämpas under turneringens gång. Ifall detta sker så är det omstart av matchen som gäller.

 

Ligaspelet, med anor ifrån FOL-tiden(FootballOnlineLeague) och som har varit en utav de mest bärkraftiga svenska FIFA turneringar sedan FIFA eSportscenens startskott vid 2000-talets skifte, har nu i och med denna sidans födelse återupplivats som tradition.

För att bibehålla en skön stämning så uppmanar vi de som vill att delta i forumsnacket för varje ligaspelsäsong. Där bla. matchtippningar och förhandssnack kommer att äga rum.

Nytt för Futsverige’s version är att Ligaspelet kan spelas på både Xbox One samt PS4 beroende på vilken konsol du tillhandahar eller vilka spelare du vill möta. Det är fritt fram att klättra i båda seriesystemen på samma gång, förutsatt att du håller deadlinegränsen.

Ligan spelas i ett seriesystem motsvarande det riktiga fotbollssveriges, som här är omdöpt till ”Supersvenskan, Superettan, Div3 Norra samt Div3 Södra” och där du kan klättra i en ligaranking samt marathonrankingen. Tävlingen klassificieras som ”Orankad svensk tävling”.

Syftet med ligaspelet är att med vilket amatörlag det än må vara, kämpa sig upp i seriesystemet för att ta sig an nya typer av lag, motståndare och spelstilar.

Lagen som används är klubblag. Den tabellplacering som du för varje säsong slutar i är också i vilken ordning du får välja klubblag. Men det gäller att välja lag i tid, för när din tid för att välja lag har passerat, så kommer turordningen att gå vidare till nästa tills dess att du väljer ett lag. Lagen väljs inne på rullgardinen. Du får aldrig använda dig utav samma lag två ligasäsonger i sträck.

Futsverige annonserar alltid datum och tider inför anmälning och lagval.

En hel säsong pågår i en månad månatligen, med reservation för längre eller kortare uppehåll när större officiellt rankade turneringar pågår.

Trots att säsongen pågår i en månad så får man om man vill spela klart alla sina matcher tills deadlinestop 3, vilket hålls den 3e veckan in i säsongen. Förutsättningarna är att dina schemalagda motståndare för respektive deadlinestop, kan hålla samma tempo som du. Det finns inga regler för i vilken ordning du ska möta dina motståndare på, utan du och din motståndare kommer överens om ordningen.

Deadlines: Stop1; Vecka 1 – Max 10

Stop 2; Vecka 2 – Minst 10, Max 20

Stop 3; Vecka 3 – Minst 20, Max 30

Säsongsavslutning; Vecka 4 – 30 matcher ska vara klarspelade

Kravet för deltagande i ligaspelet är att du lägger till alla dina motståndare på Psn innan säsongen drar igång, samt att du innan/efter varje deadlinestop kommer överens om tider och dagar då du och dina omgångsmotståndare kan spela.

Om du vill streama dina matcher så välkomnas du att inför matcherna uppdatera din streaminglänk på forumdelen ”streaming”.

§1 – Om du ej hinner spela klart med dina deadline-motståndare inom utsatt tid så får ni komma överens om ett nytt datum så att eran match förflyttas till ett annat deadlinestop.

§2 – Om man utav någon anledning inte spelar klart alla sina matcher under månadens lopp så bannlyses man ifrån nästkommande säsongs ligaspel. Upprepas förtéelsen så bannlyses man ifrån allt ligaspel året ut.

§3 – Om man inte hinner spela klart tillräckligt många matcher som ett deadlinestop kräver så behövs en giltig förklaring i ‘konfliktsystemet’ för att man inte ska uteslutas ifrån serien. Om vi märker att beteéndet upprepas så kommer vi att utdela samma typ av åtgärd som på paragraf 2. Straffet blir dock istället avstängning ifrån allt ligaspel i ett halvår.

Vi förbehåller oss rätten att stänga av spelare ifrån samtliga turneringar samt sidans bettingsektion om vi märker att ett beteénde inte ändras trots utdelade varningar. Reglerna för ligaspelet går att finna på sektionen ”regler”.

På vår betting-sektion kan du lägga in spel på flera olika fotbollsmatcher genom att satsa FUT-coins. Mer info om hur systemet fungerar kommer inom kort.

§ 1 – Du kan inte ångra ett placerad bet, så var alltid noggrann med att kolla vad du har placerat.

§ 2 – Vid avbryten spel så omvandlas spelets odds till 1,00

§ 3 – Du får endast nyttja bonus på ett konto.

§ 4 – För att lyckas utbetala bonus pengar så krävs det att du omsätter  bonus summan 5x och samtidigt spelat på matcher med minst 1,80 i odds (Inga singelspel)

 

§ 3 – Insättning/Utbetalning av coins

Både insättning och utbetalning sker via en livechatt med en administratör från sidan – mer info kommer inom kort.